Επίσκεψη διατροφολόγου και οδοντιάτρου

Το τμήμα Α2 στα πλαίσια του προγράμματος «Τρέφομαι υγιεινά, ώστε να αισθάνομαι καλά!» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων (θεματική ενότητα «Ευ ζην») είχε τη χαρά να φιλοξενήσει δύο ειδικούςπου ενημέρωσαντους μαθητές και τις μαθήτριες σχετικά με την υγιεινή διατροφή και τη στοματική υγιεινή.

Ειδικότερα, την Τρίτη 15/11 μας επισκέφτηκε η διατροφολόγος, κυρία Σοφία Σαχούλη, η οποία μας μίλησε για τη σημασία της υγιεινής διατροφής, τις ομάδες τροφίμων, τη διατροφική πυραμίδα και τη σημασίας της ενυδάτωσης.

Παράλληλα, έγινε αναφορά τόσο στις υγιεινές επιλογές πρωινού για παιδιά και άλλων γευμάτων όσο και στη σπουδαιότητα του συνδυασμού της υγιεινής διατροφής με την άθληση.

Κλείνοντας αυτή μας τη συνάντηση, φτιάξαμε ένα ατομικό κολάζ, ώστε να διακρίνουμε τις ανθυγιεινές από τις υγιεινές τροφές.

Την Παρασκευή 18/11 μας επισκέφτηκε ο οδοντίατρος, κύριος Δημήτρης Θεοφάνους, ο οποίος μας ενημέρωσε για την υγιεινή των δοντιών. Μάθαμε τι προκαλεί την τερηδόνα, πώς αυτή δρα στα δόντια μας και πώς μπορούμε να τα προστατεύσουμε.

Επιπλέον, μιλήσαμε για τον ρόλο του οδοντιάτρου και είδαμε σε μοντέλα στόματος- δοντιών πώς είναι τα δόντια μας.

Τέλος, εξηγήσαμε ποιο είναι το σωστό βούρτσισμα των δοντιών, τραγουδήσαμε σχετικά με αυτό και πήραμε ως δώρο μια οδοντόκρεμα.

Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία και τις πολύτιμες συμβουλές σας!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός του τμήματος: Νέδου Πηνελόπη