Συμμετοχή σε πρόγραμμα eTwinning – Στ1 τάξη

Το τμήμα Στ1 του σχολείου μας συμμετέχει κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  eTwinning με τίτλο : “Digital and Nondigital Activities approaches in Learning Programming 
Concepts”.

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Το πρόγραμμα στο οποίο  συμμετέχουμε μαζί με άλλες 11 χώρες ονομάζεται “Digital and Nondigital Activities approaches in Learning Programming Concepts” και μέσα από τις κοινές μας δραστηριότητες με σχολεία των παραπάνω χωρών και τις διαδικτυακές συναντήσεις μας θα μάθουμε πως λειτουργεί ο προγραμματισμός και θα προγραμματίσουμε τα δικά μας σχέδια μέσα σε ψηφιακό περιβάλλον αλλά και εκτός αυτού. Επίσης θα μάθουμε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από συνομιλίες κατά την διάρκεια online παιχνιδιών, τα όρια και τους κανόνες που πρέπει να βάζουμε αλλά και να ακολουθούμε για να κινούμαστε στον ιστοχώρο με ασφάλεια. Η επικοινωνία μας και η ανταλλαγή πληροφοριών με τις χώρες που συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα γίνεται στα αγγλικά. Οι χώρες οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι  Ελλάδα, Ιταλία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μολδαβία, Κροατία, Τουρκία, Πορτογαλία, Τυνησία, Λιθουανία, Σερβία και Ρουμανία.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός του τμήματος: Παπαδοπούλου Ελένη