Η Διατροφή από τους μαθητές του ΣΤ2′

Οι μαθητές του ΣΤ2 μεταβιβάζουν  γνώσεις  και μηνύματα  στους μικρότερους συμμαθητές τους σχετικά με τη σωστή διατροφή που στοχεύει στην καλή τους υγεία.

«Οι άνθρωποι προσεύχονται στους θεούς και ζητούν να έχουν υγεία, ενώ δεν γνωρίζουν ότι τη δυνατότητα αυτή την έχουν οι ίδιοι. Από έλλειψη εγκράτειας, κάνοντας τα αντίθετα απ? ό,τι πρέπει, προδίνουν μόνοι τους την υγεία τους στις επιθυμίες τους».

Δημόκριτος 460-370 π.Χ. (Ανθ. Στοβ. ΙΗ, 31)

im-diatr1

Οι μαθητές του ΣΤ2 γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια των λόγων του Δημόκριτου. Μελετώντας τη σχετική ενότητα του γλωσσικού εγχειριδίου υιοθέτησαν συνήθειες που στοχεύουν στη σωστή διατροφή.  Οφείλουν όμως, ως μεγαλύτεροι, να μεταβιβάσουν το μήνυμα για τη χρησιμότητα της σωστής διατροφής στους μικρότερους μαθητές του σχολείου μας. Έτσι, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά της παχυσαρκίας, οι μαθητές δημιούργησαν μέσα από τη συνεργατική μάθηση και έρευνα μία μεγάλη αφίσα κολάζ:

im-diatr2

Πρότυπα προς μίμηση αποτελούν τα δύο παιδιά που προσέχουν τη διατροφή τους καταναλώνοντας φρούτα και λαχανικά, ενώ πρότυπα προς αποφυγή τα άλλα δύο που καταναλώνουν γλυκά και τροφές με πολλά λιπαρά.