Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Για να τιμήσουμε τη μέρα αυτή η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου αφιερώθηκε σε δράσεις σχετικά με την παιδική λογοτεχνία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης συμμετείχαν με ιδιαίτερη χαρά σε ποικίλες δραστηριότητες δείχνοντας την αγάπη τους για τα βιβλία. Διάβασαν παραμύθια και ιστορίες, παρουσίασαν τα αγαπημένα τους βιβλία στην τάξη, ζωγράφισαν και δραματοποίησαν τις αγαπημένες τους σκηνές, δημιούργησαν όμορφες κατασκευές και χειροτεχνίες.

Μάλιστα, για να μοιραστούν την αγάπη τους για τα βιβλία, τα πρωτάκια μας επισκέφτηκαν το 5ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, διάβασαν στους μικρότερους μαθητές το παραμύθι “Πικ νικ με μπισκότα” και τους πρόσφεραν σελιδοδείκτες που έφτιαξαν με πολλή χαρά και αγάπη.

Το μήνυμα που αποκομίσαμε από όλο αυτό το ταξίδι είναι ότι “τα βιβλία είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα”, όπως έγραψε ο συγγραφέας Richard Van Camp.