Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου – ‘Γ 1

Στις 03/04/2024 στο τμήμα Γ1 του 5ου Πειραματικού Σχολείου Κομοτηνής αναφερθήκαμε  στην  παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου.  Η τάξη  γέμισε από ενθουσιασμό και φαντασία. Ξεκινήσαμε συζητώντας για τη σημασία των βιβλίων στις ζωές μας και πώς μας εμπλουτίζουν πνευματικά. Ο κάθε μαθητής  ανέφερε το αγαπημένο του βιβλίο και για ποιο λόγο το ξεχωρίζει.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί διαβάσαμε το παραμύθι “Ο Ραφτάκος των Λέξεων” του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Ο λόγος που επιλέχθηκε το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν για να συνδυαστεί και με την ενότητα που πραγματευόμαστε στο μάθημα της γλώσσας «Τα παραμύθια του παππού» όπου αναφέρεται στη ζωή ενός ραφτόπουλου στην Πόλη. Έγινε σύνδεση των δύο ιστοριών και επεξεργασία.

 Έπειτα αναζητήσαμε τα μηνύματα και τα το δίδαγμα της ιστορία που διαβάσαμε. Τα παιδιά εξέφρασαν τις σκέψεις τους και τις εντυπώσεις τους.

Στη συνέχεια, ο κάθε μαθητής έλαβε ένα φύλλο εργασίας για να γράψει τι τον εντυπωσίασε περισσότερο και να ζωγραφίσει ιδέες που προέκυψαν από αυτό.

Τέλος, ακούσαμε την αφήγηση του παραμυθιού από  τον ίδιο τον συγγραφέα, που μας ταξίδεψε σε έναν κόσμο γεμάτο φαντασία. Ήταν μια όμορφη εμπειρία που μας ενέπνευσε και μας έκανε να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο τη μαγεία των βιβλίων.