Γιορτή Ειρήνης από τη Στ’ Τάξη

 

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-2016 και στα πλαίσια των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων οι μαθητές της Στ? τάξης υλοποίησαν πρόγραμμα με τίτλο «1,2,3? Πάμε! Ζητούμε ειρήνη».Στόχος του προγράμματος ήταν να προσεγγίσουν την ειρήνη ως ένα πανανθρώπινο αγαθό, που στις μέρες μας αποτελεί επιτακτική ανάγκη, να προβληματιστούν στο ερώτημα ειρήνη ή πόλεμος, να μελετήσουν τα θετικά της ειρήνης και τα αρνητικά του πολέμου και βέβαια να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα, όπως το προσφυγικό ζήτημα και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με τη λήξη στου σχολικού έτους οι μαθητές επέλεξαν να παρουσιάσουν το σχετικό θέμα με τη θεατρική παράσταση «1,2,3? Πάμε! Ζητούμε ειρήνη», μια παράσταση αφιερωμένη στα παιδιά του πολέμου, στους πρόσφυγες και στην παγκόσμια ειρήνη, μια παράσταση όπου η «Ειρήνη» και η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη συνομιλούν με την «Ειρήνη» του Ρίτσου, και την «Πατρίδα» της Ουαρσάν Σάιρ, ενώ ακούστηκαν κείμενα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, και αποσπάσματα από την «Αιολική Γη» του Ηλία Βενέζη, καθώς και από τα μυθιστορήματα της Διδώς Σωτήριου, «Μέσα στις Φλόγες» και «Ματωμένα Χώματα».

Στη θεατρική παράσταση ο πόλεμος σύμφωνα με τον Αριστοφάνη φυλακίζει την ειρήνη στο βράχο μιας σπηλιάς και από κει ξεκινούν τα βάσανα και οι πόνοι των ανθρώπων με κοινή τη μοίρα των προσφύγων στο πέρασμα των χρόνων, αλλά και πάντα ζωντανό το αίτημα των λαών για ειρήνη.

Οι μαθητές μας κατάφεραν με το μαγικό ραβδί των παιδικών τους χρόνων να παρουσιάσουν τους προβληματισμούς τους, να συγκινήσουν και να ευαισθητοποιήσουν μικρούς και μεγάλους.

Συγχαρητήρια!

Για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάστηκαν οι δασκάλες της Στ΄ τάξης, Αναστασία Κυριαζή, Χριστίνα Σιμούδη, και η θεατρολόγος του σχολείου Ειρήνη Ζώη.

Φωτογραφίες Θεατρικού

Εργασίες και Παρουσιάσεις

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab