Θεατρικό 25ης Μαρτίου

«Μια Έξοδος? στο Μουσείο» είναι  ο τίτλος του θεατρικού που ανέβασαν οι μαθητές του Εστην εκδήλωση που έγινε στο σχολείο μας στις 24/3/2015 για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821.

Οι μαθητές με αφόρμηση τον πίνακα «Η Έξοδος του Μεσολογγίου» του Έλληνα ζωγράφου Θεόδωρου  Βρυζάκη  μάς μετέφεραν στο χιλιοτραγουδισμένο Μεσολόγγι και μας  θύμισαν την ηρωική έξοδο, τη θυσία των ηρώων του Μεσολογγίου, μια θυσία που συντάραξε την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.

Με τον «Θούριο» του Ρήγα Φεραίου συνόδευσαν οι μαθητές του σχολείου μας το θεατρικό, ενώ στο κλείσιμο ακούστηκε μελοποιημένο σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου το έργο του εθνικού μας ποιητή  Διονύσιου  Σολωμού,   «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι».

Το θεατρικό ήταν μια ιδέα της θεατρολόγου του σχολείου μας Ειρήνης Ζώη, η οποία είχε και τη σκηνοθετική επιμέλειά του και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη δασκάλα της τάξης Αναστασία Κυριαζή,  η οποία έγραψε  και επιμελήθηκε το κείμενο του θεατρικού.

Ευχαριστούμε την εικαστικό την κα. Ελένη Δινοπούλου για την βοήθεια της στην ανάλυση του πίνακα, την κα. Σταματία Ζαμπουνίδου για τη μουσική επιμέλεια του «Θούριου» και τον κ. Σωτήρη Γυφτόπουλο στην τεχνική υποστήριξη της παρουσίασης.

Το μεγαλύτερο όμως χειροκρότημα εισέπραξαν οι μαθητές μας, οι οποίοι και απέδωσαν το έργο με υπέροχο τρόπο σαν πραγματικοί ηθοποιοί. Μας συγκίνησαν με τη γλαφυρότητα του λόγου τους , τη  στάση τους και τη μεγαλοπρέπεια τους.

Συγχαρητήρια!