Εθνική γιορτή 25ης Μαρτίου

Την  εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821  γιόρτασαν οι μαθητές του σχολείου μας    με σεβασμό και μεγαλοπρέπεια.

Η γιορτή άρχισε με τον Ακάθιστο Ύμνο. Μαθήτριες του Ε2 έκαναν μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της επανάστασης, ενώ μέσω μιας προβολής παρουσιάστηκε ο αγώνας του 21 μέσα από πίνακες μεγάλων ζωγράφων.

Παρουσίαση έργων μεγάλων ζωγράφων

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Μαθητές και  μαθήτριες  παρουσίασαν το διπλό μήνυμα της γιορτής, το χαρμόσυνο μήνυμα  του Ευαγγελισμού και την εθνική παλιγγενεσία του Γένους μας.

Η  αδούλωτη ελληνική ψυχή, οι ήρωες και οι ηρωίδες του 21, οι θυσίες του λαού,  ο αγώνας και το φλογερό πάθος για λευτεριά ζωντάνεψαν μέσα από πεζά και απαγγελίες ποιημάτων.

«Μια Έξοδος? στο Μουσείο» ήταν  ο τίτλος του θεατρικού που ανέβασαν οι μαθητές του Ε2. Οι μαθητές με αφόρμηση τον πίνακα «Η Έξοδος του Μεσολογγίου» του Έλληνα ζωγράφου Θεόδωρου  Βρυζάκη  μάς μετέφεραν στο χιλιοτραγουδισμένο Μεσολόγγι και μας  θύμισαν την ηρωική έξοδο, τη θυσία των ηρώων του Μεσολογγίου, μια θυσία που συντάραξε την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.

Με τον «Θούριο» του Ρήγα Φεραίου συνόδευσαν οι μαθητές του σχολείου μας το θεατρικό, ενώ στο κλείσιμο ακούστηκε μελοποιημένο σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου το έργο του εθνικού μας ποιητή  Διονύσιου  Σολωμού,   «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι».

Την όλη εκδήλωση έντυσαν τα τραγούδια «Όλη δόξα όλη χάρη», «Ο Μαρμαρωμένος βασιλιάς», «Τσάμικος», « Να ?τανε το 21» και «Δέκα Παλικάρια».

Η γιορτή έκλεισε με χορούς από τους  μαθητές και τις μαθήτριες της Στ? τάξης, τα «Δώδεκα Ευζωνάκια», τα  «Σαράντα παλικάρια» και τα «Δέκα παλικάρια».

Υπεύθυνοι για την εκδήλωση ήταν η δασκάλα Αναστασία Κυριαζή του Ε2 η οποία επιμελήθηκε το κείμενο του θεατρικού και η κ. Μαρία Μαργέλου των Αγγλικών. Συνεργάστηκαν ακόμη οι εκπαιδευτικοί: Η κ.Σταματία Ζαμπουνίδου στην επιμέλεια των τραγουδιών, η θεατρολόγος  Ειρήνη Ζώη στη σκηνοθετική επιμέλεια του θεατρικού, η εικαστικός Ελένη Δινοπούλου στην ανάλυση του πίνακα,  η  γυμνάστρια Ιφιγένεια Σερμάκη στην επιμέλεια των χορών και ο καθηγητής της Πληροφορικής Σωτήρης Γυφτόπουλος στην τεχνική υποστήριξη και παρουσίαση της γιορτής.

Εικόνες από την παράσταση