Γιορτή της Υπαπαντής, Γιορτή της Μητέρας!

Μάνα μια λέξη λατρευτή χιλιοτραγουδισμένη, με γράμματα ολόχρυσα μες στην καρδιά γραμμένη!

Η 2η μέρα του Φεβρουαρίου, Γιορτή της Υπαπαντής, είναι αφιερωμένη στη Μητέρα του Χριστού, την Παναγία, και στο πρόσωπο κάθε Μητέρας! Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά…ή αλλιώς η παντοτινή αγάπη, η φροντίδα, η τρυφερότητα, η παρηγοριά, το πιο φωτεινό χαμόγελο, το πιο ζεστό χάδι κι η πιο γλυκιά αγκαλιά! Μια αγκαλιά που γιατρεύει κάθε πόνο και δημιουργεί μια άρρηκτη και μοναδική σχέση ανάμεσα στη μητέρα και στο παιδί!

Στο Δ’1 τμήμα η συγκεκριμένη μέρα ήταν μια γιορτή! Μια γιορτή για να τιμήσουμε τις μανούλες και να κατανοήσουμε την αγάπη τους μέσα από απλές και καθημερινές πράξεις!

▪ Διαβάσαμε και μάθαμε για τη γιορτή της Υπαπαντής.

▪ Ακούσαμε, μελετήσαμε τους στίχους και τραγουδήσαμε παραδοσιακά τραγούδια αφιερωμένα στη μητέρα, όπως «Η μάνα εν κρύον νερόν» κι «Αχ αγαπημένη μάνα».

▪ Κάθε μαθητής αφηγήθηκε: τι σημαίνει για τον ίδιο η μαμά του και πώς αντιλαμβάνεται την αγάπη της μέσα από μικρές πράξεις αγάπης.

▪ Οι μαθητές/ήτριες κατασκεύασαν κάρτες κι έγραψαν ευχές για τις μητέρες τους.

Φυσικά η μέρα συνεχίστηκε με χορούς στο μάθημα των Θρησκευτικών! Οι μαθητές/ήτριες χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς με τραγούδια που αναφέρονται στην Παναγία και στο πρόσωπο της μητέρας, όπως «Κυρά μου Πορταΐτισσα», «Η μάνα εν κρύον νερόν» κι «Η μάνα εν Θεός, η μάνα Παναγία». Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες! Η δύναμή τους, δύναμή μας και το χαμόγελό τους, το φως στη ζωή μας!