Αφιέρωμα στη Μικρασιατική καταστροφή

Στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων με ιστορικές και κοινωνικοπολιτισμικές προεκτάσεις πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή με συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Δ’, Ε’ και Στ΄. Έχοντας ως ορόσημο την 14η Σεπτεμβρίου «Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας», οργανώθηκε επετειακή εκδήλωση διάρκειας 2 διδακτικών ωρών, η οποία περιελάμβανε: παρουσίαση των κύριων ιστορικών στοιχείων, προβολή εκπαιδευτικών βίντεο και εικόνων, ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο «Ματωμένα Χώματα» της Διδώς Σωτηρίου και ακόλουθησε συζήτηση. Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων τραγούδησαν και χόρεψαν στην αυλή του σχολείου παραδοσιακούς χορούς από τη Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας.

Η παρούσα επετειακή εκδήλωση αποτέλεσε πηγή γνώσεων, αφορμή προβληματισμού, γνωριμία με την πολιτισμική παράδοση της Μικράς Ασίας και, ως εκ τούτου, συνέβαλε στην ενίσχυση της εθνικής συνείδησης και της ενσυναίσθησης των μαθητών και των μαθητριών.

Το αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Ημέρες Εθνικής Μνήμης», που θα υλοποιηθεί σε όλη τη διάρκεια του παρόντος διδακτικού έτους.