Εκδήλωση για τον ζωγράφο Τριαντάφυλλο Ηλιάδη

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια εκδήλωση στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα “Δεν είμαι ίδιος…μπορώ όμως το ίδιο” που υλοποιείται από τη Β΄ τάξη. Η εκδήλωση αυτή ήταν ξεχωριστή, γιατί είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε τον καταξιωμένο Ξανθιώτη ζωγράφο κ. Τριαντάφυλλο Ηλιάδη.

Ο κ. Ηλιάδης ζωγραφίζει με το στόμα, καθώς έχει σοβαρή αναπηρία στο πόδι και στα χέρια. έχει στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών και είναι τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης ανάπηρων καλλιτεχνών.

Στην εκδήλωση που έγινε παρουσία όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας, ο κ. Ηλιάδης μίλησε για την προσωπική του διαδρομή και τη δύναμη της θέλησης, δίνοντας σε όλους μας ένα μάθημα ζωής. Επίσης, ζωγράφισε μπροστά στα παιδιά και συζήτησε μαζί τους, λύνοντας τις απορίες τους. Τέλος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα έργα του.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τριαντάφυλλο Ηλιάδη που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας. Με τα ξεχωριστά έργα του και τον εξαίρετο λόγο του γέμισε ελπίδα, αισιοδοξία και δύναμη την ψυχή μας.