Επίσκεψη στο θεματικό πάρκο

Το σχολείο μας επισκέφτηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου το θεματικό πάρκο με τις “Ιστορίες του Πινόκιο”. Εκεί μας περίμενε ένα ξωτικό, ο Πεφταστέρης, και η περιπέτεια ξεκίνησε….

Ήταν κάποτε ένας μοναχικός ξυλοκόπος, ο Τζεπέτο, που για να απαλύνει τη μοναξιά του έφτιαξε μια φύξινη μαριονέτα και τη ονόμασε Πινόκιο. Η μαριονέτα όμως ζωντάνεψε σαν πραγματικό αγόρι! Ο Τζεπέτο ήταν πολύ χαρούμενος που είχε πια μια συντροφιά!

Ο Πινόκιο είναι σκανταλιάρης και δεν ακούει πάντα τον Τζεπέτο. Μπλέκει με κακές παρέες και αντί για το σχολείο, προτιμά να βρίσκεται στη χώρα της καλοπέρασης όπου όλοι τεμπελιάζουν, παρακολουθεί μια θεατρική παράσταση μπλέκοντας σε μπελάδες και χάνει όλα του τα χρήματα όταν τον εξαπατούν αυτοί που νόμιζε για φίλους.

Κάθε φορά υπόσχεται να διορθωθεί, να μην το ξανακάνει και να γίνει καλός και υπάκουος. Υπόσχεται να μην ξαναπεί ψέματα και να μη μεγαλώσει η μύτη του. Δεν καταφέρνει να κρατήσει αυτή την υπόσχεση μέχρι που οι τελευταία του σκανταλιά τον οδηγεί μαζί με τον Τζεπέτο στην κοιλιά μιας φάλαινας..

Η ξενάγηση στο πάρκο τελειώνει με τον Πινόκιο να μεταμορφώνεται σε αληθινό αγόρι και τους μαθητές μας να ενθουσιάζονται και να ξεφαντώνουν με τα παιχνίδια που έχουν ετοιμάσει τα ξωτικά!

Ήταν μια πολύ ευχάριστη ημέρα και το λέμε χωρίς να μεγαλώσει η μύτη μας!